E reteta mea preferata de negresa. Foarte simpla si delicioasa!
E super buna si fara nectarina, dar daca tot se afla ratacita prin frigider, m-am gandit "de ce nu?!" Si a meritat sa faca parte din reteta - gustul dulce acrisor al nectarinei merge perfect cu dulceata si cu aroma de cacao si rom. Mai ales cu o ceasca de ceai alaturi!!!!!
PS: Prima mea reteta !!!!!!
Am folosit aceeasi cana pentru toate ingredientele.
Se amesteca zaharul cu apa si uleiul. Se adauga dulceata de visine, cacaua, praful de copt, faina si aromele (eu folosesc de obicei esenta de rom) si se amesteca bine. Se obtine o compozitie groasa si lucioasa.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Nectarina se taie felii (mai groase sau mai subtiri, dupa preferinta) si se aseaza pe hartia de copt. Deasupra se toarna compozitia si se niveleaza.
Se da la cuptor, la foc mediu, 20-30 minute (in functie de cuptor).
1
Se poate folosi orice fel de gem, dar mie personal imi place aroma pe care o da dulceata de visine.
2
In cazul in care folositi un gem mai putin dulce, se poate mari cantitatea de zahar la o cana intreaga.