Negresa rapida de post

de Gherca Daniela in Prajituri, 5 Dec 2014 | 6534 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g nuca macinata
  • un praf de sare
  • 1 lingurita cu varf cacaao
  • 200 ml apa
  • 50 ml ulei
  • esenta de rom
  • 2-3 linguri gem (eu am pus de cirese)
  • 60 g ciocolata neagra + 2 linguri cu apa
  • zahar pudra pentru deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa rapida de post:

Intr-un bol punem ingredientele uscate ( faina cu bicarbonatul de sodiu, zaharul si zaharul vanilat, nuca macinata ( eu am maruntit-o cu facaletul pe o folie de copt), cacaoa si praful de sare, peste toate acestea am turnat apa, uleiul si esenta de rom si am amestecat usor cu un tel. Dupa ce s-au omogenizat toate ingredientele punem gemul, iar cu o spatula amestecam usor.

Separat intr-un bol micut am pus ciocolata neagra cu cele 2 linguri de apa la microunde cat sa se topeasca si o turnam alaturi de celelalte ingrediente, amestecam din nou si turnam totul intr-o tava cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana observam ca deasupra este tare, dar pentru siguranta facem testul cu scobitoarea. Pudram cu zahar pudra si cand se raceste se portioneaza dupa placere.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa rapida de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri cu lamaie