Nobela-Blondela

de Constelatialeu in Prajituri, 15 Ian 2013 | 43328 vizualizari

 

O sa radeti de cum se numeste,dar m-am jucat un pic. Am o blonda nebunatica, pe netlog, care-mi este draga si i-am dedicat ei prajitura, ne hlizeam pe titluri si premii Nobel...Gata cu vorbaraia, sa scriem si reteta.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 5 linguri lapte
  • 6 linguri zahar pudra
  • 3 linguri ulei
  • 150 g faina
  • 35 g cacao
  • 1-1/2 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • CREMA
  • 300 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 9 linguri zahar pudra
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 15 g gelatina
  • fructe( piersici,caise,visine din compot)
  • SIROP
  • zeama de compot
  • GLAZURA
  • 150 g ciocolata
  • 100 ml frica lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nobela-Blondela:

BLAT: Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie, se adauga laptele si uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si la final se adauga cele 8 albusuri ( 6 de la blat si 2 de la crema) batute spuma tare. Se da la cuptor,e gata cand trece testul scobitorii.

CREMA: Se mixeaza cele 2 galbenusuri cu 5 linguri de zahar pudra, se adauga amidonul si laptele si se pune pe baie de abur, pana se ingroasa. Separat se hidrateaza gelatina si se adauga in crema calduta. Branza mascarpone se freaca cu 4 linguri de zahar pudra si se adauga in crema rece, se omogenizeaza bine. La final se adauga frisca si fructele bine scurse si taiate marunt.

GLAZURA: Frisca lichida si ciocolata pe baie de abur,pana se topeste ciocolata,fara sa fiarba.

ASAMBLARE: Blatul se taie in doua, se insiropeaza cu siropul de la compot, se pune crema intre blaturi si deasupra glazura calduta. Se da la rece cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nobela-Blondela" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (27)

Gicuta 1

14.12.2015, 15:33

Sigur a fost delicioasa

Ela68 1

14.12.2015, 15:40

ce cremoasa , o bunaciune Blondela asta a ta )

Alexandra Burz 1

14.12.2015, 16:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

ieri la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de mascarpone si ananas