OM DE ZAPADA

de popagabidej in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2009 | 20370 vizualizari

 

Chiar daca este primavara, arata bine acesti omuleti de zapada in orice sezon.
Hai sa vedem:

 

INGREDIENTE

  • 10 oua fierte tare
  • 1 pate de ficat
  • sare, piper
  • frunze patrunjel
  • 100 g branza burduf
  • 20 g crema unt
  • masline negre fara sambure
  • boabe piper, morcov
  • maioneza (sau sos tartar)
 
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA OM DE ZAPADA:

Cantitatile se stabilesc in functie de nr. de persoane, 1 ou/pers. Se taie ouale fierte in doua, se scot cu grija galbenusurile si se piseaza marunt.

Amestecam galbenusurile cu pate, putina maioneza, sare, piper si se umple jumatatile de ou care se pun pe platou cu umplutura in jos in putina maioneza sau sos tartar (maioneza+ceapa verde+castraveciori murati taiati marunt+ smantana).

Din branza, crema unt, sare si piper, facem o pasta de branza si formam bilute. Cu o scobitoare , fixam bilutele pe ou. Punem cate o jumatate de maslina pe post de palarie. Din doua boabe de piper facem ochi, din morcov, nas. Punem frunze de patrunjel in jurul bilutei de branza, ca un guler.

Este un aperitiv foarte aspectos de care se vor minuna toti.

Daca ti-a placut reteta noastra "OM DE ZAPADA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Criss 1

03.12.2011, 05:36

Foarte frumosi omuletii tai!

Ubulika 1

03.12.2011, 08:16

ce mortali sunt!!!!
p.s sunt de acord cu miha) lenea e mare la mine

babi5 1

14.12.2014, 15:42

arta culinara

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat

ieri la 09:14

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

pe 12.05 la 20:55

Tartă cu caise

pe 12.05 la 20:45

Clătită XXL cu fulgi de ovăz

pe 12.05 la 20:32

Pâine de casă cu semințe - Rețeta ușoară, fără frământare

pe 12.05 la 09:25

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute