O reteta preluata de pe internet ...interesanta as spune eu cu un strat de omleta apoi de paste ...au fost gustoase ...
Ardeii ii spalam si ii coacem pe flacara de la aragaz pe toate partile pana este copt bine ( eu i-am copt pe gratar ) . Ii punem intr-un vas cu apa si lasam cateva minute.Astfel ardeii se vor curata mai rapid.
Dupa ce ii curatam si indepartam cotorul , spalam bine ardeii de seminte . ii feliem fasii groase si ii punem la scurs cam 30 minute .
Intr-o tigaie punem ulei .Cand acesta este incins punem catelul de usturoi curatat si fasiile de ardei .Amestecam cu o spatula de lemn si lasam la foc iute pentru 3 minute. Eliminam apoi usturoiul.
Adaugam sucul de rosii , sare si piper dupa gust si amestecam .Lasam pentru 5 minute apoi inchidem focul. Daca este necesar , adaugati putina apa .
Separat punem apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba punem sare si pastele.Lasam sa fiarba conform indicatiilor de pe ambalaj amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele .
Cand pastele au fiert le scurgem bine de apa si le amestecam bine cu sosul de rosii si ardei copti . Se lasa pasta sa se racoreasca.
Intre timp intr-un bol amestecam ouale ,faina,1 lingura pesmet si un varf de bicarbonat.
Ungem un vas pentru cuptor cu unt . Punem pasta ,la suprafata turnam ouale si presaram restul de pesmet .
Se da la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru 15-20 minute. Cand este gata se rastoarna cu o miscare ferma pe un platou astfel incat omleta sa fie la suprafata.
Pofta buna !
1
Este tare buna calda insa la fel de buna este si daca o lasati sa se racoreasca bine apoi o taiati cuburi .
2
Pentru a '' pacali'' copii carora nu le plac ardeii , dupa ce ati terminat de gatit sosul , mixati pentru a obtine o salsa .