Orez arabesc

de Brindusa in Pui, 30 Ian 2010 | 14353 vizualizari

 

Am aceasta reteta de la o colega dintr-o tara araba.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui, taiat bucati
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 telina mica
  • 50 g unt
  • 5 linguri ulei
  • 100 g fidea
  • 100 g migdale crude,decojite
  • 30 g muguri de pin
  • 50 g stafide
  • 300 g orez
  • 5 pastai de cardamom (optional)
  • sare, piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez arabesc:

Pune puiul la fiert cu legumele, si sarea in apa cat sa-l acopere, pina cand e fiert bine. Scoate carnea din supa si dezoseaz-o. Tai-o in fasii (daca ti se pare prea multa carne, foloseste cat crezi de cuviinta).

Intr-o cratita topeste untul si pune orezul spalat si scurs. Caleste-l pana ce scade apa. Adauga zeama de supa astfel incat sa fie 3 degete deasupra orezului. Cand incepe sa fiarba, da focul mic si lasa pana ce bobul e aproape fiert.

In acest timp pune uleiul intr-o tigaie si prajeste putin boabele ce cardamom. Scoate-le. Pune migdalele si mugurii de pin si prajeste-le pana devin aurii. Scoate-le din ulei. Adauga stafidele si ai grija ca se prajesc practic instantaneu! Scoate-le din ulei. Pune fideaua rupta mai mic si aureste-o in ulei.

Pune carnea si tot ce ai prajit, cu tot cu uleiul, in orez, amesteca usor, verifica de sare si piper si da cratita la cuptor pentru 10- 15 minute.

Serveste cu salata de patrunjel (tabuleh) sau salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez arabesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Brindusa 1

30.01.2010, 21:19

Oana, nici nu se simt stafidele. Si daca nu-ti plac, nu le pune!

Adinuta 1

30.01.2010, 21:24

N-am mai mancat muguri de pin pana acum, dar sunt foarte curioasa. Eu cardamon mai pun in cafea, trebuie sa fie interesant si cu orez. Imi place ce-ai facut aici

Brindusa 1

30.01.2010, 22:12

arabii folosesc cardamom in aproape orice. Ei ii spun "hel"

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui grillat cu legume si sos Bechamel