Un orez cu lapte absolut delicios si plin de arome. Si pentru ca l-am facut la Crock-Pot slow cooker nu am avut grija lui. Ma ajutatat si de aceasta data aparatul, nu ma dezamagit. A iesit un orez cremos, iar faptul ca am uitat de el nu a inrautatit situatia. Aparatul a intrat automat pe functia mentinere la cald si orezul a stat cumintel si ma asteptat sa-mi termin treburile. Ce sa zic? Si copii se descurca cu un astfel de slow cooker…
Spalam orezul in mai multe ape. Punem in vasul de ceramica al aparatului slow cooker, orezul, pastaile de cardamom putin zdrobite cu podul palmei,praful de sare, batonul de scortisoara, pasta de fistic si laptele. Amestecam usor cu o lingura de lemn. Setam aparatul pe functia”slow” si timpul de 4 ore. Cam asta e toata treaba…eu am mai uitat de el inca vreo 30 minute.
Am indepartat batonul de scortisoara, am pus orezul in cupe, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am dat la frigider sa se raceasca. Folia se pune pentru a nu prinde pojghita la suprafata…
Se presara fistic maruntit deasupra, se serveste orezul caldut cu 1-2 cupe inghetata de fistic sau inghetata voastra preferata.
1
pasta de fistic o gasiti la reteta de inghetata http://www.bucataras.ro/retete/inghetata-de-fistic-76682.html