Orez cu piept de pui

de mihaelar63 in Pui, 5 Noi 2016 | 8604 vizualizari

 

 Cand doresc o masa  simpla dar hranitoare si gustoasa cu orez ,il prepar in acest fel . Difera doar carnea folosita . De obicei il prepar cu carne de vitel . De data aceasta am avut la dispozitie piept de pui .Imi place acest pilaf cu bobul mare ,pufos in interior si copt in exterior  In prima parte prepar o supa limpede clasica . Imi ramane si zeama in care voi aduga taitei sau galuste . Astfel impusc doi iepuri dintr-un foc . Voi avea si supa si felul doi .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept pui
  • 4 morcovi
  • 3 cepe
  • 3 catei usturoi
  • 2 foi dafin
  • 1 felie mare telina radacina
  • 1 lingurita piper boabe
  • 100 ml ulei
  • 400 gr orez
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper proaspat macinat .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu piept de pui:

  1. Curatati legumele si le spalati.
  2. Spalati carnea .
  3. Pentru inceput preparati o supa de carne clasica .
  4. Se pune la fiert in oala sub presiune carnea , o ceapa , usturoiul , morcovii , telina , piperul boabe , foile de dafin si putina sare .
  5. Folosind oala sub presiune veti obtine rapid  o zeama frumoasa si limpede .
  6. Fierbeti 30 minute respectand instructiunile de folosire .
  7. Se strecoara de zeama legumele si carnea.
  8. Intr-un vas cu peretii groside fonta am pus la calit in ulei celelalte doua cepe tocate .
  9. Cand ceapa a devenit sticloasa am pus la prajit orezul .
  10. Prajiti si amestecati pana acesta devine sticlos .
  11. Prin aceasta operatiune amidonul din orez se ,, sigileaza'' si veti obtine un pilaf cu bobul de orez nefainos .
  12. Adugati zeama din supa incat sa depaseasca nivelul orezului cu doua degete .
  13. Taiati cuburi morcovii , telina si pieptul de pui .Se aduga la orez .
  14. Se da vasul la cuptor 15 miinute  cu capacul pus .
  15. Scoateti orezul din cuptor .
  16. Gustati si daca este nevoie sarati si mai adugati putina zeama .
  17. Daca doriti ca orezul sa fie mai sec dati la cuptor sa se mai coaca putin .
  18. Adugati patrunjelul tocat .
  19. Amestecati usor prin rasfirare  cu ajutorul unei furculite .
  20. Serviti orezul cu mult patrunjel verde , piper proaspat macinat , insotit de salata preferata .

TIPS-URI

1

Folosind oala sub presiune veti obtine rapid o zeama frumoasa si limpede .

2

Prajiti orezul . Astfel obtineti un pilaf nefainos cu bobul frumos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (29)

anca_rm 1

07.11.2016, 10:20

colorat si gustos

Bya Ralu 1

24.11.2016, 11:11

bun

Rahela Velicu 1

14.06.2017, 12:40

Asta vreau sa gatesc astazi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu piept de pui la cuptor