Orez cu sos la cuptor

de sasha in Aperitive / Garnituri, 15 Apr 2013 | 2754 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200g orez bob lung
  • 400g carne tocata de porc
  • 400g ciuperci
  • 400g mazare
  • 100g fasole rosie
  • 250 ml suc de rosii
  • 1 leg de patrunjel
  • sare
  • ulei
  • piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu sos la cuptor:

Spalam si fierbem fasolea, separat se fierbe orezul 20 de minute. Tocam carnea,o calim in ulei cu jumatate din ciuperci feliate, apoi adaugam sucul de rosii si patrunjelul tocat ,lasam sa fiarba 15 minute. Cand fasolea si orezul au fiert ,le surgem de apa fiarbinte si le dam sub un jet de apa rece,adaugam mazarea, ciupercile ramase,fasolea peste orez, dupa gust adaugam sare si piper. Ungem o tava cu ulei ,punem toata combinatia , o nivelam si adaugam sosul din carne tocata, se da la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade. 

O servim alaturi cu piept de pui la gratar!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu sos la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu pulpe de pui la gratar