Orez in straturi

de Bucataras Medi in Pui, 12 Apr 2013 | 4302 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 cana cu orez
  • 2 ardei kapia
  • 1 ceapa
  • unt
  • 1 cana cu vin alb sec
  • 1 legatura marar verde
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez in straturi:

Taiem pieptul de pui in bucati potrivite si il punem la fiert in apa rece cu un strop de sare.Spumam si lasam la fiert pana cand carnea este bine facuta.Scoatem carnea , o punem intr-o farfurie si o acoperim astfel incat sa stea calda.

Intr-o cratita punem untul (1 lingura) la incins si adaugam ceapa curatata si taiata marunt si 1 ardei curatat si taiat cubulete. Presaram cu sare si lasam la calit circa 7-8 minute.

In apa in care am fiert carnea punem la fiert orezul(eu folosesc o proportie de 3/1 insa depinde si de calitatea orezului) si amestecul sotat din cratita.Potrivim de sare si lasam pana cand orezul este bine facut.

Deci...carnea este gata...orezul este si el gata...trecem la montarea straturilor.

Ungem un vas(eu am folosit yena) cu unt apoi punem un rand de orez si nivelam bine cu ajutorul unei linguri. Urmeaza un start de carne si un strat de marar verde taiat marunt...inca un strat de orez, altul de carne ,altul de marar si la final incheiem cu un strat de orez. Deasupra asezam cateva rondele de ardei kapia, cateva ramurele de marar verde si un cubulet de unt.

Turnam vinul si dam la cuptorul incins ,la foc mic pentru circa 20 min.Se serveste cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramura de pui