Orez negru cu scoici

de PurpleM in Fructe de mare, 16 Iun 2010 | 11818 vizualizari

 

Un preparat sanatos, gustos, usor de preparat ce iti da energie pentru intreaga zi!

 

INGREDIENTE

  • 125 grame de orez negru
  • 200 grame de carne de scoici congelata
  • O ceapa mica
  • 4-5 catei de usturoi
  • Ulei de masline
  • Delikat
  • Busuioc uscat si proaspat
  • Piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez negru cu scoici:

Se fierbe orezul negru cca 20-25 de minute (de obicei se gaseste la cutie cu 2 pungute, 125 de grame fiecare). Intre timp se lasa putin sa se dezghete carnea de scoici apoi se fierbe circa 2-3 minute si se scurge. Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se pun la calit in ulei de masline. Inainte ca ceapa si usturoiul sa se aureasca se adauga scoicile si se lasa la prajit cca 5 minute. Peste ele se adauga orezul scurs in prealabil. Se adauga mirodenii dupa gust, se amesteca continuu pentru ca orezul sa se caleasca. Se pune in farfurii si se orneaza cu busuioc proaspat.

TIPS-URI

1

 Nu prajiti prea mult scoicile pentru ca se vor intari.

2

Pentru ca orezul sa ramana intreg si sa nu se farame, atunci cand il scurgeti treceti un jet de apa rece peste el.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez negru cu scoici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 18.07 la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu fructe de mare (Paella de marisco)