Orez negru cu scoici

de PurpleM in Fructe de mare, 16 Iun 2010 | 11438 vizualizari

 

Un preparat sanatos, gustos, usor de preparat ce iti da energie pentru intreaga zi!

 

INGREDIENTE

  • 125 grame de orez negru
  • 200 grame de carne de scoici congelata
  • O ceapa mica
  • 4-5 catei de usturoi
  • Ulei de masline
  • Delikat
  • Busuioc uscat si proaspat
  • Piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez negru cu scoici:

Se fierbe orezul negru cca 20-25 de minute (de obicei se gaseste la cutie cu 2 pungute, 125 de grame fiecare). Intre timp se lasa putin sa se dezghete carnea de scoici apoi se fierbe circa 2-3 minute si se scurge. Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se pun la calit in ulei de masline. Inainte ca ceapa si usturoiul sa se aureasca se adauga scoicile si se lasa la prajit cca 5 minute. Peste ele se adauga orezul scurs in prealabil. Se adauga mirodenii dupa gust, se amesteca continuu pentru ca orezul sa se caleasca. Se pune in farfurii si se orneaza cu busuioc proaspat.

TIPS-URI

1

 Nu prajiti prea mult scoicile pentru ca se vor intari.

2

Pentru ca orezul sa ramana intreg si sa nu se farame, atunci cand il scurgeti treceti un jet de apa rece peste el.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez negru cu scoici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Linguini cu negru de sepia, creveti si scoici