Osso buco milanez si gremolata

de Catalina L in Vita, 14 Aug 2017 | 3762 vizualizari

 



Osso buco este un delicios rasol de vita milanez pregatit la foc domol, cu legume, vin alb si supa. Secretul sta in bucatile de carne bine alese, felii din partea superioara a piciorului de vitel sectionat cu tot cu os. Maduva osului va crea o aroma inconfundabila pentru acest fel de mancare.La final, este parfumat cu “gremolata”, un amestec de pătrunjel, usturoi și coajă de lămâie rasă.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/osso-buco-milanez-si-gremolata.html

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati frumoase de rasol de vitel
  • 2 linguri ulei de masline
  • 25 cl de supa de vita (puteti folosi 1/2 Kub si 25 cl de apa fiarta)
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 linguri concentrat de rosii
  • 1-2 foi de dafin
  • 1 morcov
  • 10 cl de vin alb sec
  • 1/2 ardel rosu
  • 400 g de rosii
  • 2-3 linguri de faina
  • sare si piper

Pentru gremolata :

  • 1 catel de usturoi tocat
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri de patrunjel tocat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Osso buco milanez si gremolata:

Incalziti uleiul intr-o tigaie adanca.

Dati carnea prin faina si rumeniti-o bine pe ambele parti.

Intre timp, curatati morcovul si taiati-l in rondele fine.

Curatati ceapa si tocati-o marunt.

Scoateti carnea si puneti la prajit ceapa.

Adaugati rondelele de morcovi si ardeiul taiat bucatele.

Puneti foile de dafin si rumeniti totul cateva minute, amestecand.

Puneti vinul alb, aduceti la fierbere si adaugati apoi supa.

Cand incepe sa fiarba, adaugati carnea si lasati sa fiarba la foc mic si acoperit timp de 40 de minute.

Taiati rosiile in 4 sau 6 parti - indepartati numai partea alba, lasati coaja si semintele.

Puneti rosiile si concentratul de rosii, sare, piper si lasati sa fiarba inca 20 de minute.

Intre timp, pregatiti gremolata: tocati marunt patrunjelul si usturoiul, adaugati coaja rasa de lamaie.

Amestecati totul si puneti intr-un mic castronel pentru servire.

Il puteti servi cu risotto, mamaliga etc. Puneti la dispozitie o lingurita pentru a servi maduva.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Puneti la dispozitia invitatilor o lingurita pentru a servi maduva.

Daca ti-a placut reteta noastra "Osso buco milanez si gremolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Beef Bourguignon