Ostropel de pui

de ionix in Pui, 7 Oct 2009 | 13131 vizualizari

 

reteta am vazut-o la tv acum mult timp si am tot facut-o... am adaptat-o un pic, i-am adaugat faina, mai multa ceapa si mai mult usturoi...

 

INGREDIENTE

  • 8 pulpe superioare de pui dezosate
  • un pahar de vin alb (eu am folosit Chardonnay )
  • 2 cepe galbene
  • 1 ardei gras
  • o cana de suc de rosii (eu am facut in casa asa ca recomand mai bine o cutie de rosii in bulion iar rosiile sa fie bine tocate)
  • 6-7 catei de usturoi
  • cimbru, busuioc, o foaie de dafin
  • sare, piper
  • 2-3 linguri ulei
  • o legatura de patrunjel
  • o cana cu apa
  • 2-3 linguri de faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui:

Carnea se spala bine, se ia pielea si se taie in 4, pe lung, fiecare bucata de carne.

Intr-o oala se incinge uleiul si se prajeste un pic carnea de pui. se pipereaza si sareaza puiul. se lasa cam 6-7 minute cat sa sa-si schimbe culoarea puiul.
Se adauga vinul si se lasa la inabusit.
Cand incepe sa fiarba se scoate puiul pe o farfurie iar in vin se pune ceapa si ardeiul tocate cubulete. Peste carnea scoasa intr-o farfurie se pune usturoiul pisat.
Se caleste pana se inmoaie legumele.
Cand s-au inmuiat legumele se adauga sucul de rosii, cimbrul, busuiocul si foaia de dafin. 
Se lasa la fiert circa 15 minute pana scade sosul un pic.

Se pune puiul la loc in oala plus apa. Cand carnea e aproape fiarta se adauga faina usor pentru a nu face cocolase... Se mai fierbe inca 10 minute pana se omogenizeaza sosul.

Se serveste presarat cu patrunjel tocat marunt si cu mamaliguta .

 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Atentie! dupa ce adaugati faina amestecati des pentru a nu se prinde de oala. se poate afuma ostropelul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]