Ostropel de pui cu mamaliguta calda

de Dana Cristea - pusikmea in Pui, 15 Ian 2012 | 10908 vizualizari

 

Imi era tare pofta sa mananc un ostropel cu o mamaliguta calda, de mult timp zic ca fac si cand intru in bucatarie, iese cu totul si cu totul altceva, ieri a iesit un ostropel de ne-am lins pe degete, va poftesc si pe voi sa incercati, nu o sa va para rau :)

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe
  • 1 capatana usturoi
  • 5 linguri tocana de legume
  • cateva linguri ulei de masline sau floarea soarelui
  • 1 lingura faina
  • 100 ml vin
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • patrunjel verde

pentru mamaliga:

  • malai
  • apa
  • sare
  • unt
  • cascaval


Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui cu mamaliguta calda:

 

Spalam pulpele, le taiem in 2, le crestam din loc in loc si le condimentam cu sare, piper si boia dulce, dupa care le punem la prajit in cateva linguri de ulei de masline sau de floarea soarelui.

Cand s-au rumenit frumos pe ambele parti punem vinul si le lasam sa fiarba in vin, pana ce acesta se evapora, apoi le scoatem pe un platou.

In uleiul in care s-au prajit punem usturoiul pisat si tocana de legume si lasam sa se caleasca usor, adaugam apoi o cana de apa, lasam sa dea in cateva clocote, dupa care adaugam faina dizolvata in apa.

Cand incepe sa scada sosul adaugam sare si piper dupa gust si punem si pulpele in sos.

Mai fierbem 5 minute si luam de pe foc.

Asezonam cu patrunjel verde tocat fin.

 

Pregatim mamaliga:

 

 

Punem apa cu sare la fiert, cand incepe sa fiarba adaugam malaiul in ploaie, amestecand continuu cu un facalete, pentru a nu se face cocoloase. Lasam sa fiarba 5-10 minute la foc mic.

Cand este fiarta, adaugam un cub de unt si cascaval ras.

Rasturnam mamaliga pe un platou.

 

Servim ostropelul alaturi de mamaliguta calda si o salata.

 

Pofta buna!!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui cu mamaliguta calda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Marilisa 1

17.01.2012, 15:23

da, chiar arata foarte bine, o ideea excelenta. Cred ca merge si cu vin rosu, nu ?

Dana Cristea - pusikmea 1

17.01.2012, 16:17

vin rosu am folosit eu, dar puteti baga de care vreti

Dana Cristea - pusikmea 1

17.01.2012, 16:22

@Kitoka uleiul de masline se foloseste si la prajit din cate stiu eu, cel extravirgin nu se foloseste, dar exista mai multe tipuri de ulei de masline... uite aici un articol http://www.biomania.ro/blog/2009/03/23/de-ce-sa-folosesti-ulei-de-masline-pentru-prajit-si-nu-numai/

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui