Otet de afine si merisore cu ierburi

de mihaelar63 in Conserve, 31 Oct 2014 | 6064 vizualizari

 

Mi-am dorit mult acest otet de fructe de padure cu ierburi pentru marinarea carnii de vanat . Dorinta mea a pornit dupa vizitarea unui magazin gourmet. Preturile erau ametitoare , asa ca am apelat la vesnicul nostru prieten si am aflat ca acest otet se prepara si se foloseste mult in Canada .

 

INGREDIENTE

  • 1 cana amestec afine cu merisoare .
  • 2 cani otet de vin
  • ierburi aromatice : maghiran , oregano , busuioc , rozmarin .
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Otet de afine si merisore cu ierburi:

Intr-un borcan mare se pun fructele si se zdrobesc usor .

Se toarna otetul deasupra Si se acopera borcanul .

Se lasa la macerat 2-3 saptamani la loc cald . Eu l-am pus in geamul de la bucatarie .

Se strecoara lichidul obtinut .

Intr-o sticla se introduce cate o crenguta de ierburi aromatice si se toarna deasupra otetul de fructe .

Nu aruncati fructele ramase , vor folosi la un sos pentru carne rosie .

TIPS-URI

1

Folositi acest otet la marinarea vanatului si a carnurilor rosii sau ca adaos la sosul pentru acestea .

Daca ti-a placut reteta noastra "Otet de afine si merisore cu ierburi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Raluca57 1

01.11.2014, 07:31

Ce-mi place! Păcat ca nu mai gasesc afine si merișoare in piață, as fi făcut imediat!

dantes 1

01.11.2014, 12:08

Interesant

Anett 1

01.11.2014, 13:57

woooow! super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oregano in otet