Oua scotiene

de MotanLaOale in Porc, 7 Ian 2014 | 12253 vizualizari

 

Am vazut pe site si am zis ca merita incercate cu atat mai mult ca tocatul carnii se rezolva imediat cu masina de tocat NAUMANN. Au iesit bune, bune si micute ca am folosit oua de prepelita.

 

INGREDIENTE

  • 24 oua de prepelita
  • 500g carne de porc cu putina grasime
  • 1 ceapa
  • 2 oua de gaina
  • 3 felii paine
  • 1 legatura marar
  • vegeta
  • piper
  • sare
  • CRUSTA
  • 1 ou de gaina
  • 2 lingurite mustar
  • un praf sare
  • pesmet
  • faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua scotiene:

Ouale de prepelita se fierb 4 minute, se pun in apa rece si se curata. Mare chin a fost pentru mine. :))))

Carnea de porc se taie fasiute si se toaca prin masina de tocat NAUMAMM.

Painea se inmoaie, se separa de coaja si se stoarce bine in pumni.

Ceapa se da pe rezatoarea mica.

Mararul se toaca marunt.

Se amesteca intr-un castron carnea tocata, doua oua de gaina, painea, ceapa, mararul, vegeta, piper, sare si se amesteca bine.

Daca compozitia este prea moale se pot pune 2 linguri de pesmet si amesteca bine.

Se lasa 15-20 minute la rece pentru omogenizare.

Se pune intr-o farfurie faina, in alta pesmet si in alta se amesteca oul de gaina cu mustarul si un praf de sare.

Se ia aproximativ o lingura din compozitie si se aplatizeaza in palma umezita.

Se ia un ou de prepelita curatat, se da prin faina si se pune in mijlocul amestecului din palma.

Se strang marginile peste ou pana se obtine o bila de carne cu oul in mijloc.

Bila obtinuta se da prin ou cu mustar si apoi prin pesmet.

Bupa ce sunt facute toate se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptorul preancalzit pentru 35-40 minute.

Cand sunt rumenite frumos sunt gata.

Sunt bune calde cu o garnitura dar si mai bune sunt reci la aperitive.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Amestecul de carne se poate face cum va este mai pe plac.

2

Masina de tocat NAUMANN este de mare ajutor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua scotiene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua scotiene, cu salata de varza