Nu e tocmai reteta originala de paella, dar e un fel de...A iesit mai cremos orezul, sincer mai dupa gustul meu.
- Eu am avut pui de casa, ceea ce insemana mult mai mult timp de fierbere. Am portionat puiul si bucati potrivite si le-am marinat cu sare, piper, pasta de ardei rosu, praf de usturoi si vin alb. Am lasat la frigider cu op seara inainte.
- Tocam marunt ceapa si o punem la clait cu ulei d emasline si o foaie de dafin. Apoi adaugam usturoiul pisat si pasta de ardei (doar putin ) Eu am avut pasta de legume facuta de mine si am aduagat cca 2 linguri. adaugam bucatile de carne si le pajim pe toate partile apoi adaugam vin alb si putina apa fierbinte. Punem sare, piper dupa gust si un cub knorr de pui.Acoperim si lasam sa fiarba pana ce carnea devine moale si se desprinde de pe os. Eu avand pui de casa a trebuit sa fierb mai mult, dar a meritat, deoarece gustul unui pui de casa e incomparabil.
- Cand e aproape fiert adaugam morcovii taiati rondele, ardeiul taiat cubulete si mazarea.Adaugam si un chilli tocat fin. Acoperim din nou si lasam la foc domol pana legumele sunt fierte.
- Adaugam apa fierbinte daca e nevoie, Ideea e sa fie mereu sos care sa treaca peste carne. Adaugam orezul si lasam sa fiarba acoperit la foc mic. Amestecam doar din cand in cand si adaugam sofran dupa gust. Cand orezule aproape fiert stingem si lasma asa acoperit sa se mai umfle.
- Servim cu vin verde sau rosu.