Paine

de Dya Daniela Andrei in Piine, 3 Apr 2014 | 3961 vizualizari

 

Aceasta este painica ratata :) Am crestat-o dupa ce o dadusem la cuptor si incepuse sa creasca. Din pacate asta i-a oprit cresterea, totusi a fost gustoasa. A ramas pufoasa!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba de grau
  • 25 gr drojdie
  • 2 oua mari
  • 250 ml apa calduta
  • 1 lingurita cu zahar
  • 2-3 lingurite cu ulei de masline
  • o lingurita cu sare

 

Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine:

Punem drojdia intr-un bol si o pasam cu zaharul pana se lichifiaza. O lasam la dospit 10-15 minte aproximativ.

Intre timp cernem faina si presaram sarea. Formam o adancitura in mijlocul careia adaugam drojdia si putin cate putin, apa calduta. Amestecam usor pana ce incorporam toata faina si framantam bine aluatul obtinut, folosindu-ne de cele 2-3 lingurite cu ulei de masline. cat sa omogenizam totul. Presaram putina faina peste aluat, acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si il pastram intr-un loc caldut, pana ce isi dubleaza volumul. Il modelam apoi dupa bunul plac si il asezam intr-un vas - incalzit in prealabil in cuptorul incins - , tapetat cu hartie de copt. 

Focul il pastram la nivel mediu pana ce painica se rumeneste frumos.

Se mananca cu pofta, calda sau rece, este pufoasa si gustoasa!

TIPS-URI

1

 Am uns painica cu galbenus de ou, insa datorita interventiei in timpul coacerii, aspectul nu este tocmai bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa, cu smantana in aluat