Paine acordeon din aluat de bere si cascaval

de tarasmariana in Piine, 10 Mai 2015 | 3544 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250ml bere
  • 450g faina
  • 20g drojdie
  • 40ml ulei
  • 30g unt
  • 4 lingurite zahar
  • 1 lingurita sare
Umplutura :
  • 150-170g cascaval
  • 40g unt
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita de harisa
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine acordeon din aluat de bere si cascaval:

Prepararea aluatului : 

Se dizolva drojdia in bere intr-un vas mare si se lasa pentru 10 minute. Adaugam faina cernuta cate putin si amestecam cu o lingura de lemn, apoi framantam aluatul timp de 5 minute. Dupa ce terminam de framantat, adaugam untul moale, uleiul, sarea si mai framantam ca sa se incorporeze bine. Acoperim aluatul cu un prosopel curat si lasam aluatul la dospit timp de 60 de minute. Infainam masa de lucru, intindem aluatul 50 cm lungime pe 30cm latime. Taiem aluatul in 5 bucati ,Intr-un bol amestecam taote ingredientele pentru umplutura si ungem suprafata de aluat.Presaram prima bucata cu cascaval razuit, asezam cealalta bucata peste prima si mai presaram cu cascaval si facem asa pana tarminam toate bucatile de aluat

Taiem aluatul in 5 bucati, si le asezam vertical intr-o tava unsa cu unt. Se mai da la dospit pentru 30-40 de minute ca sa creasca frumos painea. Dam tava in cuptorul incalzit la 220° pentru 10 minute. Reducem temperatura cuptorului la 200° si mai lasam painea pentru 40 de minute. O acoperim cu o folie de aluminium sau hartie de copt sa nu se arda peste 60 de minute.

Scoatem painea si o lasam pentru 5 minute in tava, apoi o rasturnam pe un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine acordeon din aluat de bere si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu bere