Paine alba impletita

de susu in Piine, 6 Mar 2011 | 4971 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 1 ou
  • 25 g drojdie
  • 1 lingura de zahar
  • 250 ml lapte
  • ½ lingurita de sare
  • 1 galbenus pentru uns
  • Mac
  • Susan
  • In
  • 50 ml ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba impletita:

Faina cernuta se pune intr-un vas incapator. Se face un loc la mijloc unde pui drojdia amestecata cu zaharul si putin lapte cald formand maiaua. Dupa ce a crescut adaugi oul, sarea si restul de lapte caldut framantand pana devine elastic. Se adauga cate putin uleiul cald si se framanta pana se dezlipeste de pe vas. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Se pune in tava tapetata si se mai lasa la crescut, se unge cu galbenus, se presara seminte si se coace la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba impletita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Ligia Bxl 1

07.03.2011, 11:40

ce frumoase sunt

susu 1

09.03.2011, 14:53

Gugugh poate nu este nicun secret. Eu am facut pentru prima oara paine, de curiozitate dar nu ma omor dupa painica de casa. Am facut si cozonaci, checuri si alte minuni cu aluat dospit si a ramas mare si crescut. Mi s-a mai intamplat si mie de exemplu la checuri sau blat de tort sa mi se lase nitel dupa ce l-am scos din cuptor insa mai rar. Poate sa le lasi mai putin cu vreo 10 15 min cu focul deschis la cuptor dupa care sa -l inchizi si sa le lasi sa se raceasca in cuptor, eventual cu usa intredeschisa.

adry88 1

26.05.2011, 12:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita elvetiana