Paine alba impletita

de susu in Piine, 6 Mar 2011 | 5025 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 1 ou
  • 25 g drojdie
  • 1 lingura de zahar
  • 250 ml lapte
  • ½ lingurita de sare
  • 1 galbenus pentru uns
  • Mac
  • Susan
  • In
  • 50 ml ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba impletita:

Faina cernuta se pune intr-un vas incapator. Se face un loc la mijloc unde pui drojdia amestecata cu zaharul si putin lapte cald formand maiaua. Dupa ce a crescut adaugi oul, sarea si restul de lapte caldut framantand pana devine elastic. Se adauga cate putin uleiul cald si se framanta pana se dezlipeste de pe vas. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Se pune in tava tapetata si se mai lasa la crescut, se unge cu galbenus, se presara seminte si se coace la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba impletita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Ligia Bxl 1

07.03.2011, 11:40

ce frumoase sunt

susu 1

09.03.2011, 14:53

Gugugh poate nu este nicun secret. Eu am facut pentru prima oara paine, de curiozitate dar nu ma omor dupa painica de casa. Am facut si cozonaci, checuri si alte minuni cu aluat dospit si a ramas mare si crescut. Mi s-a mai intamplat si mie de exemplu la checuri sau blat de tort sa mi se lase nitel dupa ce l-am scos din cuptor insa mai rar. Poate sa le lasi mai putin cu vreo 10 15 min cu focul deschis la cuptor dupa care sa -l inchizi si sa le lasi sa se raceasca in cuptor, eventual cu usa intredeschisa.

adry88 1

26.05.2011, 12:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu usturoi