Cand eram mica ma trimitea mama la paine...si de cele mai multe ori cumparam ce imi placea...iar painea mea preferata era intermediara cu cartofi...pana acasa pe drum mancam jumatate...si apoi trebuia sa ma intorc sa mai cumpar inca una ce amintiri...ma intreb de multe ori unde le sunt retetele minunate celor de la fabricile de paine? Acum cumperi painea...si a doua zi...poti sa provoci o vanataie serioasa cuiva daca il lovesti cu painea ...se intareste, precum cauciucul...se sfarama... ...de cele mai multe ori am constatat ca se simte gust de paine refacuta...cand e calda nu iti dai seama...si miroase bine...a doua zi...offfff....
Ai dreptate Ruxy,saptamana trecuta am cumparat si eu o paine proaspata(vine vorba) iar a II-a zi era acra.Imi amintesc si eu de painea aia buna de la brutarie
Asa e Mena...eu prefer sa fac paine in casa sau sa dau foarte mult pe o paine adevarata de la un lant de paine si patiserie international...stiu ca e scump...dar face si de regula cumpar numai paine neagra...e mai sanatoasa cu siguranta...si mult mai pe gustul meu....
Vai cat este de adevarat ce spui....eu cumpar paine proaspata in fiecare zi,este foarte buna,insa macar 1 data la 2 saptamani fac o painica in casa...
Mama mea a lucrat multi ani inainte de '90 la brutarie si dupa '90 facea f des paine acasa,se mentinea si 3zile(asta daca rezista atat)..
Eu eram mica si mergeam la bunica in Ardeal si-mi amintesc si acum painea ardeleneasca mare cat roata carului facuta pe vatra...o invelea bunica in prosop curat de bucatarie si rezista uneori si 4 zile fara probleme...insa pe noi ne rasfata mereu si ne cumpara aproape zilnic...ce amintiri....
Sa sti Ruxy ca la noi inca se mai face paine pe vatra.Eu locuiesc la 8 km de sibiu,in Cristian si aici mai fac destule gospodine paine pe vatra.Chiar si soacra mea mai face.