Paine cu dovleac fara ou

de gaby_gabytza in Piine, 12 Noi 2018 | 4495 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie
  • sare
  • zahar
  • unt
  • 1 dovleac 1-1,5 kg
  • cca 150 ml apa
  • optional 1 ou pt uns
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu dovleac fara ou:

Pregatim maiaua din drojdia, zaharul si apa calduta si lasam 15 min deoparte. Luam miezul la dovleac si il bagam la robot. Dupa ce s-a maruntit, pregatim o tigaie, punem la foc impreuna cu 1 lingura de unt si adaugam dovlecelul. Le lasam sa se caleasca pana s-a inmuiat dovlecelul.


Punem faina cernuta, iar deasupra presaram sare si 1 lingura de zahar sa fie un pic mai dulce. Le amestecam, iar in mijloc facem o gaura, punem 1 lingura de unt si dovleacul calit chiar daca e fierbinte, iar deasupra turnam drojdia dizolvata. Incepem sa framantam pana iese un aluat elastic si nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Impartim aluatul in doua. Luam una din cele 2 bucati si o impartim in trei si le rulam pe fiecare apoi le impletim. Pregatim o tava de paine o ungem cu ulei si punem painea in tava. Procedam la fel si cu restul de aluat. Ungem painile cu oul batut si dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu dovleac fara ou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

13.11.2018, 18:48

Ce culoare frumoasa ii da dovleacul! Este foarte buna painea de casa!

dantes 1

17.11.2018, 12:09

Super!

mirela0911 1

10.12.2018, 12:40

Ce culoare!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Challah, paine evreiasca