Paine cu faina de secara

de mimmi in Piine, 5 Apr 2012 | 6079 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina de secara,
  • 300 ml apa calduta,
  • 25 g drojdie proaspata,
  • 1 lingurita zahar,
  • seminte de chimen,
  • un praf de sare,
  • mac.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina de secara:

Sfarmam drojdia si o punem intr-un pahar cu 1 lingurita de zahar,1 lingura de faina si 100 ml apa calduta. O lasam deoparte 10 minute. Cernem faina intr-un bol,in mijloc punem maiaua,pe margine punem sarea si chimenul si turnam restul de apa. Amestecam bine cu o lingura de lemn,pana se incorporeaza toate ingredientele si lasam aluatul la dospit la loc cald,pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a dospit,ii dam forma aluatului,rotunda sau tip franzeluta cum am facut eu. Presaram putin mac (optional). Mai lasam la dospit painea in tava pentru 20 de minute,dupa care dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca 40 -50 de minute,pana se rumeneste frumos. Lasam painea sa se raceasca si o putem felia. Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina de secara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]