Paine cu faina si malai

de lucy2002 in Piine, 22 Apr 2019 | 6731 vizualizari

 

Am facut pentru prima data aceasta paine cu faina de malai la ideea sotului meu, vreau sa spun ca a iesit o paine gustoasa, satioasa cu un miez moale si o coaja crocanta asa cum ne place.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr faina grau 650
  • 300 gr faina malai
  • 40 gr drojdie verde( drojdie proaspata)
  • 550-600 ml apa calduta
  • 1 lingurita de zahar
  • 1/2 lingurita de sare
  • 5 linguri ulei
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina si malai:

Intr-un vas incapator amestecam faina de grau cu cea de porumb si sarea.

Facem o gropita in faina si adaugam drojdia dizolvata ( cu cateva linguri de apa  si cu zahar) lasam sa se activeze, adaugam restul de apa calduta si incepem sa framantam. Framantam bine si adaugam uleiul pe rand.

Aluatul rezultat va fi unul nelipiciossi il vom lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, cam o ora.

Impartim aluatul in doua, dam forma a doua franzele si le punem in tavi la crescut. Dupa ce au crescut, le-am dat cu pensula inmuiata in apa si le-am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 40-45 minute, pana capata o culoare aurie, frumoasa.

Se scot din tavi si se invelesc cu un prosop pentru a se aburi un pic.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

nu amestecati sarea cu drojdia o inactiveaza si nu mai creste)

2

se poate folosi lapte, iaurt in loc de apa

3

ulei de masline sau de care aveti

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina si malai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

24.04.2019, 01:18

Ce culoare frumoasa !!! si precis si painea-i gustoasa

lucy2002 1

24.04.2019, 07:55

Multumesc Mihaela! Asa este

dantes 1

29.04.2019, 09:01

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa