Paine cu leurda

de Lau in Paste, 24 Apr 2020 | 1976 vizualizari

 

M-am inspirat de aici https://prajituricisialtele.ro/2019/03/21/paine-cu-leurda/
"Aluaturi de casa"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita zahar
  • 400 ml apa
  • 80 ml ulei
  • 200 g leurda+100 ml apa
  • dulceata de ardei iute
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu leurda:

Leurda spalata bine o taiem bucati,adaugam intr-un vas mai inalt,apa si cu ajutorul blenderului de mana le mixam pana ce are consistenta unui sos mai gros.

Cernem faina,adaugam sare,zaharul,le amestecam si facem o adancitura in mijloc,

Adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calda,sosul de leurda,la inceput amestecam cu lingura dupa care framantam cu mana,adaugand treptat apa calduta.

Framantam pana ce rezulta un alut omogen,adaugam uleiul si mai framantam cca 1-2 min.

Acoperim cu folie alimetara si lasam sa dospeasca pana ce isi dubleaza volumul.

Aici fiecare face cum doreste,poate sa imparta aluatul si sa faca chifle sau baghete.

Eu am preferat sa fac o paine simpla impletita in 3 si una cu dulceaa de ardei iute.

Pentru painea cu dulceata am intis bata de aluat pe masa infainata sub forma unui dreptunghi,am uns cu dulceata,am rulat cat mai strans sub forma unui sul.

Am taiat ruloul in 2 si am impletit,

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt,acoperim cu folie alimentara si lasam sa dospeasca 15 min.

Dam tava la cuptorul incalzit cca 30 min pana ce se rumeneste frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

dantes 1

27.04.2020, 09:55

RuxyRux 1

27.04.2020, 14:04

Ce verde arata ...are gust de usturoi?

Lau 1

27.04.2020, 18:58

Ruxy prea putin se simte,dar sotul zice ca e perfecta asa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas