Paine cu tarate umpluta cu masline

de ianculubita in Piine, 16 Aug 2013 | 3909 vizualizari

 

O paine cu un gust deosebit

 

INGREDIENTE

  • 3 cani faina alba
  • 1 cana tarate de grau
  • 1 lingurita cu sare
  • 1 cubulet de drojdie
  • 50 ml ulei de masline
  • 100 g masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu tarate umpluta cu masline:

Inmuiem drojdia intr-un castronel cu apa calduta,rasturnam in vasul cu faina si tarate amestecata,adaugam sarea,cate putin apa calda,amestecam cu mana iar cand aluatul a devenit lipicios,turnam cate putin ulei si framantam;acoperim vasul si lasam sa creasca pana-si dubleaza volumul;rupem din aluat cate o bucata sau doua de aceeasi marime daca vrem o paine impletita,aplatizam cu palmele pana rezulta o foaie suficient de groasa,punem deasupra masline taiate marunt,rulam,punem ruloul in tava unsa cu ulei sau doar presarata cu faina,lasam sa creasca aproape cat tava,dam la cuptor la foc potrivit 30-40min dar nu scoatem painea pana nu-i facem testul cu scobitoarea.

Dupa preferinte o mancam calda sau rece.

TIPS-URI

1

pe foaia de aluat se pot pune si masline verzi sau combinate

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu tarate umpluta cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]