Paine cu urzici

de Lau in Piine, 29 Mar 2016 | 2991 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 g smantana
  • 3 linguri ulei
  • 500 g urzici
  • 4 oua
  • 100 g smantana
  • ardei rosu,verde,galben
  • sare
  • piper
  • 1 legatura leurda
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu urzici:

Intr-un vas se adauga faina,sarea,zaharul,amestecam si facem o gaura in mijloc,adaugam drojdia dizolvata in apa calduta,

Adaugam drojdia dizolvata in apa calduta,ouale batute,smantana,uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut,

Framantam pana rezulta o coca omegena si nelipicioasa.Acoperim si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul,

Rupem o bucata de aluat si intindem o foaie de aluat care o asezam in tava  ridicand putin si pe pereti tavii,

Din aluatul ce ramane adaugam 300 g urzici,5 linguri smantana si framantam un pic pana ce se incorporeaza urzicile.

Rupem bucati de aluat si formam bilute asezand pe margine.

Intr-un bol adaugam ouale,ardeii tocati,urzici ramase,leurda tocata,sare,piper,smantana si amestecam bine,

Turnam compozitia in mijlocul tavii si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu urzici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painici Laugenbrot