Paine de casa

de delia64 in Piine, 30 Ian 2013 | 6443 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 1 cubulet drojdie
  • o lingurita zahar
  • o lingura sare
  • 3 linguri ulei
  • 1 litru apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Intr-o cana punem cubul de drojdie si o lingurita zahar peste care punem apa calduta.

Intr-un bol punem faina , facem o adancitura in mijloc unde punem drojdia crescuta.

Incepem sa framantam adaugand apa sarata si calduta pana cand se desprinde de vas si de mana.

La final adaugam uleiul incalzit si mai framantam ca sa se incorporeze.

Presaram cu faina si acoperim cu un prosop.

Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in doua si-l asezam in tavi de chec unse cu ulei si tapetate cu faina apoi il lasam din nou la crescut.

Intre timp incalzim cuptorul la 200 de grade.

Introducem tavile in cuptor pt 90 de minute.

Scoatem painea si o stropim cu apa rece, o acoperim cu un prosop de bucatarie.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

delia64 1

31.01.2013, 20:38

Multumesc fetelor !

RuxyRux 1

02.02.2013, 10:20

Arata grozav painica ta! Nu-i paine mai buna decat cea facuta cu drag in casa!

delia64 1

02.02.2013, 13:18

De 3 ani fac paine in casa ,este mai sanatoasa si nu are tot felul de adaosuri care dauneaza sanatatii.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa