Pâine de casă

de Satisfyyourcravings in Piine, 2 Apr 2014 | 6563 vizualizari

 

Nimic nu se compară cu pâinea autentică, făcută în casă în care poți controla direct ceea ce conține. Mirosul îmbietor e bonus!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr făină
  • 1 pliculeț drojdie uscată
  • 1 cană apă călduță
  • 1 linguriță sare
  • 1/2 lingură zahăr
  • 2 linguri ulei de măsline de bună calitate
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine de casă:

Prin amestecarea tuturor ingredientelor se obține un aluat ce se frămână minim 15 minute pe o planșetă presărată cu făină. 

Se transferă într-un vas potrivit pentru cuptor, tapetat cu foaie de copt. Se acoperă cu un prosop umed și se lasă la crescut 2 ore. 

Se introduce vasul în cuptorul preînălzit la 170 de grade în care a fost așezată, cu 15 minute înainte, o tavă cu apă, pe raftul cel mai de jos. Vasul se așează pe raftul imediat următor. 

Se coace 20-30 de minute, până începe să se rumenească. În ultimele minute, se scoate tava cu apă, se transferă vasul cu pâine pe raftul inferior și se lasă până prinde o crustă aurie. 

Se lasă să se răcească câteva minute în vas, apoi se transferă pe un grilaj din metal pentru răcirea completă. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine de casă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita in 3