Paine de casa

de nico_nico in Piine, 26 Oct 2016 | 2656 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  pentru trei paini :
  • 2,5 kg. de faina,
  • 3 lingurite rase de sare,
  • 50 gr. drojdie de bere,
  • apa calduta cam 4-5 pahare apa.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Intr-un bol mai mare se pune apa calda, zaharul,drojdia si 1 pahar de faina.Amestecati cu telul sa se uniformizeze.Se lasa la dospit cam 10-15 minute ca sa se activeze drojdia, apoi se adauga sarea si restul de faina putin cate putin framantand pana se leaga bine aluatul.Trebuie sa fie un aluat moale, un pic lipicios dar sa nu se lipeasca de maini.Se lasa la dospit cam 1 ora si jumatate sau chiar doua ore.Dupa ce a dospit aluatul se pune pe masa si il mai framantati odata.Se rupte in trei parti si se aseaza in tavile de chec unse cu ulei si le lasati din nou sa dospeasca la loc cald pana se umplu tavile.Se coc la 200 C timp de 1 ora.Dupa ce s-au copt se scot din tavi asa calde si se acopera cu un prosop si se lasa sa se racesca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Naans cu branza topita