Inca o minunatie de paine marca Ruxy. Painica asta si-a primit deja un loc in topul painilor facute de mine. Este pufoasa si foarte, foarte buna. Multumesc mult draga Ruxy :-*
Dizolvam mierea si drojdia in jumatate din cantitatea de apa.
Intr-un castron mare cernem faina si facem o gropita in mijloc. Pe margini punem sarea iar in gropita formata turnam apa si drojdia dizolvata. Amestecam pana se omogenizeaza apoi framantam un aluat mai moale. Daca mai este nevoie se mai poate adauga apa.
Framantam aluatul 5 minute apoi acoperim si lasam loc caldut pana isi dubleaza volumul (~40-60 minute).
Dupa a crescut mai framantam timp de un minut. Dam painii forma dorita si acoperim. Lasam sa creasca pentru a doua oara pana isi dubleaza volumul. Eu am pus aluatul in tava rotunda.
Dupa ce a crescut crestam painea si o coacem 30 de minute in cuptorul incins la 200 de grade.
Se scoate paine din tava si se lasa pe un gratar pana la racirea completa.
Merita incercata, este o paine delicioasa :).