Paine de casa din faina alba

de mamaieelena in Piine, 9 Oct 2010 | 7354 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita rasa cu zahar
  • 50 gr margarina
  • 5ooml apa calduta 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa din faina alba:

    Intr-un lighean de plastic se pune faina si in mijlocul ei se face o adancitura unde se pune drojdia,sarea,zaharul si 40 gr margarina peste toate acestea se toarna apa calduta si se amesteca bine totul cu toata energia.este gara in momentul in care se desprinde de lighean si de pe mana se lasa la odihnit cam 15 minute .cand e crescuta se amasteca iar si aluatul se imparte in trei parti egale si se impleteste .cumargarina ramasa se unge o forma potrvita de cozonac in care se pine painea si se lasa la crescut inca 10 min .Se da la cuptor pentru 30 de minute.

pofta mare !

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa din faina alba" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

mamaieelena 1

15.10.2010, 11:17

multumesc mult draga ionela tocmai le-am trimis un mail sa vedem daca fac ceva

Ligia Bxl 1

18.01.2011, 09:29

vai ce frumoasa e si bine crescuta

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 14:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle impletite a la Elisa