Paine Elena

de meosiris in Piine, 30 Aug 2011 | 4187 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300ml lapte
  • 15 g drojdie proaspata 
  • 1-2 lingurite sare 
  • 1 lingurita zahar 
  • 2 oua 
  • 2 linguri ulei 
  • faina cat cuprinde.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Elena:

Dizolvam drojdia in laptele caldut dupa care punem sarea si zaharul.

Adaugam 1 ou iar la celalalt ou separam albusul de galbenus si adaugam in aluat numai albusul. Galbenusul in lasam separat si turnam peste el 1 lingura de lapte. Acest amestec il folosim la uns painea.

Omogenizam compozitia si incepem sa framantam adaugand faina cat cuprinde. Framantam foarte bine astfel ca painea sa iasa pufoasa. Ungem aluatul cu ulei si lasam la crescut 1 ora.

Taiem in 4 parti egale si impletim 2 painici. Lasam iarasi la crescut. Dupa ce painea si-a dublat volumul, ungem cu amestecul de galbenus si lapte apoi introducem in cuptorul preincalzit la 180C.

Scoatem painea rumenita frumos din cuptor si servim alaturi de orice mancarica calda avem in meniu.

Va urez pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Elena" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

ieri la 18:21

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prescura reteta de paine folosita în cadrul ritualurilor liturgice