Paine elvetiana

de RuxyRux in Piine, 18 Noi 2010 | 6963 vizualizari

 

O painica cu coaja lucioasa si un miez moale excelent!

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 20 gr drojdie proaspata( sau un pliculet drojdie uscata)
  • 150 ml smantana
  • 1 ou batut usor
  • 50 gr unt moale la temp camerei  
  • Glazura:
  • un galbenus si o lingura de apa  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine elvetiana:

1.Cerneti faina si sarea intr-un vas mare si faceti o gropita in mijloc. Amestecati drojdia si apa calduta intr-un vas.

2. Incalziti putin smantana intr-un vas mic pana ajunge la temperatura corpului( 36-38  grade) Adaugati amestecul de drojdie si amestecati impreuna.

3. Adaugati amestecul de drojdie si oul in mijlocul fainii si amestecati treptat pana obtineti un aluat. Incorporati acum si untul moale

4.Rasturnati pe o suprafata cu faina si framantati 5 minute. Aluatul devine elastic si neted. Asezati alatul intr-un vas uns cu unt si lasati-l o ora pana isi dubleaza volumul la crescut acoperit cu o folie unsa cu ulei sau unt.

5. Rasturnati alatul pe o sprafata cu faina si dati forma dorita painicii. Puneti painica intr-o forma de cozonac( chec). Mai lasati 40- 60 minute la crescut.

Ungeti deasupra cu galbenusul amestecat cu lingura de apa.Incingeti cuptorul la 190 grade si coaceti painica 30-35 de minute. E divina painica si miroase ametitor!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine elvetiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

20.11.2010, 16:50

Sigur o sa le placa....are un gust foarte bun

Bucataras Medi 1

21.11.2010, 09:40

ce frumos arata zici ca este cozonac......la favorite cu ea...............

RuxyRux 1

21.11.2010, 09:44

medioto

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

ieri la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa bogata in fibre