Pâine fără frământare

de diaconta in Piine, 2 Mar 2013 | 17946 vizualizari

 

Am tot văzut reţeta aceasta,dar parcă aveam eu ceva dubii.Credeam că e un fel de păcăleală,că doar pentru o pâinică trebuie să trudeşti serios,mai ales dacă nu ai în dotare maşină pentru făcut pâine.Când am văzut însă şi la Madi minunăţia de pâine,am zis că musai s-o încerc şi eu.Si mă declar pe deplin mulţumită de rezultat.Vă închipuiţi cât de bună a fost dacă nu m-am răbdat şi am tăiat-o fierbinte.
Dacă vă place pâinea pufoasă la miez dar cu o coajă crocantă,aceasta e reţeta de care aveţi nevoie.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 20 g drojdie proaspata
  • 2 lingurite sare
  • 3 lingurite zahar
  • 3 linguri ulei de masline
  • 350 ml apa călduţă
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine fără frământare:

Faina am cernut-o si am amestecat-o cu sarea

Drojdia  am lichefiat-o cu zaharul,am pus cam 100 ml de apa calduţă,am lasat 10 minute si am pus si uleiul.

In mijlocul fainii am facut o gropiţă unde am pus drojdia cu uleiul,apoi am adaugat restul de apa calduţă ,luând câte putina faina de pe margini pâna s-a încorporat toata.

Trebuie sa obtinem un aluat molicel.

Eu am mai adaugat 50 ml de apa.Voi apreciati în functie de tipul fainii folosite.

Am framântat doar pâna s-au omogenizat bine ingredientele,pentru a nu ramâne cocoloaşe.

Am presarat faina deasupra,am acoperit cu un prosop curat si am pus la frigider pâna a doua zi,aproximativ 16 ore.

A doua zi ,am luat aluatul de la frigider,l-am rasturnat pe planseta înfainata,l-am framântat putin si i-am dat forma ovala ca si a vasului în care am copt-o.

Am pus aluatul pe o hârtie de copt.

Avem nevoie de un vas cu capac pentru a coace aceasta pâine.

Vasul în care am copt pâinea,l-am pus  împreuna cu capacul în cuptor sa se încalzeasca.

In timpul acesta am lasat aluatul la temperatura camerei.

Am scos vasul din cuptor si am transferat aluatul cu tot cu hârtia de copt în vas

Am acoperit si am pus vasul din nou în cuptor.

Am lasat 25 de minute cu capacul,apoi am scos capacul si am mai lasat 10 minute pâna când s-a rumenit deasupra.

Coaja a crapat si a devenit foarte crocanta iar miezul a ramas foarte pufos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine fără frământare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

diaconta 1

07.12.2014, 20:22

Scuze Lia,nu am vazut intrebarea.
Miha a inteles corect.reteta este cu 350 ml dar eu am mai adaugat 50 ml pentru ca aluatul era prea tare.
Acuma depinde de tipul de faina,dar stii si tu asta

diaconta 1

07.12.2014, 20:22

Multumesc Miha

Ancutsa 1

03.04.2020, 15:15

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu seminte si crenvusti