Paine floare din Sri Lanka

de RuxyRux in Piine, 11 Feb 2011 | 4898 vizualizari

 

By Stella, Thank you...

O paine decorativa, deosebit de buna...o recomand cu mare drag...

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 2 lingurite rase sare
  • 3 lingurite zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 170 ml apa
  • 2 oua
  • 12 gr unt topit( si racit)    
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine floare din Sri Lanka:

Cernem faina in vasul de paine  adaugam sarea pe margini, in mijloc facem o gropita , punem drojdia uscata, oul batut si incepem sa amestecam usor. Adaugam cate putina apa pana o incorporam pe toata apoi untul topit. Facem un aluat usor manevrabil si  elastic . Lasam acoperit la loc caldut sa dospeasca pentru 35 de minute.

Luam mingea de aluat o impartim in doua.

Intindem un dreptunghi subtirel  si taiem cu un cutit ascutit( eu va sugerez rotita de pizza), 18 fasii ( ca in imagine)

Luam sase fasii apucam si strangem capetele tinandu-le pe verticala si rasucim in directii opuse. Le asezam in forma de floare si punem unul din capete sub celalat. Asa procedam cu toate fasiile si cu restul de aluat.

Mai lasam la crescut acoperit la loc caldut inca 30 de minute. Ungem cu oul batut si dam la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru 20 de minute

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine floare din Sri Lanka" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]