Pâine germană cu chimen

de Ade200 in Piine, 2 Ian 2013 | 7868 vizualizari

 

Am găsit o reţetă pe o tavă cumpărată şi am încercat-o, e foarte aromată şi gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 40 g de drojdie/2 plicuri de drojdie uscată
  • 5 linguri de apă călduţă
  • 2 ouă
  • 1 kg de făină
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 125 ml de apă
  • 75 g de unt moale
  • 50 g de unsoare
  • 2 linguriţe de sare
  • 3 linguriţe de chimen măcinat
  • unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine germană cu chimen:

Cerne făina. Amestecă drojdia cu zahărul şi 5 linguri de apă călduţă. Lasă până se dublează volumul.

Cu restul de apă şi cu sarea bate ouăle. Adaugă untul, unsoarea, chimenul şi frământă. Dacă aluatul se lipeşte, mai adaugă 1-2 linguri de făină; dacă e prea tare, puţină apă.

Lasă la dospit 30 de minute, acoperit, la loc mai călduţ.

Unge o tavă de pâine cu unt. Preîncălzeşte cuptorul la 225 de grade.

Frământă iar aluatul si pune-l în formă. Lasă-l la crescut până se dublează volumul. Fă nişte tăieturi cu un cuţit udat în apă.

Coace la foc mare(nr.4) 10 minute, apoi micşorează la 175 de grade(nr.2) şi mai coace 60 de minute.

Scoate pâinea si acoper-o cu un şervet până se răceşte.

Forma are 35 cm.

TIPS-URI

1

Se poate folosi drojdia uscată; în acest caz se amesteca făina cu drojdia uscată şi se lasă 15 minute aşa, apoi se adaugă restul ingredientelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine germană cu chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita cu seminte