Paine impletita

de cristinutanicolita in Piine, 23 Apr 2017 | 3378 vizualizari

 

M-am inspirat de la Jamila. 
A ieșit delicioasa, pufoasa si aromata.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 2 oua
  • 2 lg ulei
  • 250 ml lapte
  • Pt ornat:
  • 1 galbenus 
  • seminte de susan
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita:

Cernem faina, punem sarea si drojdia si amestecam. 

Facem o adancitura si adaugam ouale si laptele caldut, amestecând usor. Incorporam uleiul si framantam un aluat elastic si nelipicios. 

Lasam aluatul sa creasca, la loc caldut, pana isi dublează volumul, acoperit cu un prosop.

Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 2 jumatati si fiecare jumatate in 3 buc.

Luam o bila de aluat si intindem un sul. Procedem la fel si cu cealalta bucata de aluat. 

Luam 3 suluri, le unim capetele și impletim. 

Procedem la fel si cu celelalte suluri de aluat. 

Punem painea in tava tapetata cu hartie de copt si o mai lasa sa creasca 10 min.

Dupa cele 10 minute, ungem painea cu ou, presaram seminte de susan si coacem painea, la foc mediu, 30 minute.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turte la tigaie din aluat simplu cu bicarbonat