Paine impletita elvetiana

de madi_marin in Piine, 30 Mar 2010 | 4452 vizualizari

 

Am vazut reteta la Miha si pentru ca in week-end am avut niste musafiri speciali, m-am gandit ca e potrivit sa o pregatesc. A avut un mare succes, nu numai prin aspect , ci si prin gust. Multumesc, Miha!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina superioara
  • 1/2 cub mic drojdie proaspata
  • 250 ml lapte
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita zahar

Pentru uns:

  • 1 galbenus
  • 1 lingura cu lapte
  • mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita elvetiana:

In cuva masinii de paine punem ingredientele astfel: faina, drojdia dizolvata in laptele caldut, oul batut, untul topit( sa fie lichid), sare si zahar. Se selecteaza programul de framantare si dospire. Cand e gata se pune pe masa pudrata cu faina, se imparte in doua, apoi se intind bucatile sub forma de rulou rasucit. Se formeaza un ,,X,, din cele doua rulouri, apoi se suprapun . Se folosesc aceleasi capete ale fiecarui rulou in timpul rasucirii. Cand e gata , se aseaza frumos in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se mai lasa la crescut in forma cam 30 de minute. Apoi se unge cu o pensula cu  galbenusul batut cu lapte si se presara deasupra mac. Se da la cuptorul incins , la foc potrivit, pe etajul de sus, cam 40 de minute. Se lasa la racit in forma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita elvetiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mariac 1

31.03.2010, 18:56

gugugh 1

22.11.2010, 23:04

gata urmatoarea painica pe lista mea...

madi_marin 1

23.11.2010, 09:20

gugugh....o sa fii incantata de rezultat.... mie mi-a placut foarte mult si am pregatit-o de mai multe ori....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf

de RODIMUR 8

la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere

de oanapl 7

ieri la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci

de oanapl 7

ieri la 20:07

Placinta cu branza si iaurt

de oanapl 7

ieri la 18:56

 Tort Valentina- capsuni si ciocolata

pe 24.01 la 20:30

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine in vas roman