Paine Mozaic

de Miha in Piine, 15 Mar 2010 | 3971 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Paine alba:
  • 50 ml lapte
  • 140 ml apa
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
  • 250 g faina alba
  • Paine neagra:
  • 50 ml lapte
  • 140 ml apa
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 150 g faina integrala
  • 100 g faina alba
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Mozaic:

Se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga uleiul, sarea, zaharul si apa calduta. Faina alba se adauga cate putin si se framanta aluatul pana se dezlipeste de castron. Aluatul se lasa la crescut 30 minute.

Procedam intocmai si cu aluatul cu faina integrala.

Pe masa unsa cu ulei se intind cele 2 aluaturi. Foaia va fi de cca 1 cm grosime. Suprapunem cele 2 foi apoi rulam.

Ruloul astfel obtinut il punem intr-o tava unsa cu ulei si lasam din nou la dospit, pana isi dubleaza volumul.

Ungem cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si presaram cu susan si mac.

Se coace la foc mediu, pana se rumeneste frumos deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Mozaic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa