De vreo saptamana ma gandeam sa fac asa ceva...si am facut :D
1. Faina cernuta se pune intr-un vas inalt si se amesteca cu drojdia si sarea.
2. Se adauga laptele caldut (sa nu fie mai mult de 40 C) si se framanta bine.
3. Se adauga apoi uleiul. Dupa ce aluatul este uns bine cu ulei se lasa la dospit acoperit, intr-un loc caldut aproximativ 2 ore.
4. Cand aluatul isi dulbeaza volumul se intinde pe masa de lucru cu sucitorul. Se aseaza un carnacior si telemeau taiata marunt, se inconjoara cu aluat. Procedam la fel si cu al 2-lea carnacior.
5. Se aseaza astfel painea obtinuta in tava si se presara cateva seminte de floarea soarelui. Presati-le putin cu mana.
6. Se da la cuptorul preincalzit la 170 C aproximativ 45 de minute.
Pofta Buna!
1
Pentru a obtine o coaja moale si pufoasa, imediat ce ati scos painea, asezati un prosop ud peste ea.