Paine umpluta - Trecia di pan brioche ripiena

de Andreea Baraboi in Aperitive / Garnituri, 5 Oct 2014 | 4171 vizualizari

 

Este pot sa zic cea mai usoara reteta :P si o poate face oricine , va urez o duminica placuta si sa invit la degustari !

 

INGREDIENTE

  • 250 g lapte
  • 550 g faina
  • 50 g ulei masline
  • 10 g sare
  • 1 lingurita zahar
  • 25 g drojdie
  • 1 ou
  • 1 galbenus pt uns
  • Pt umplutura
  • -cascaval
  • -kaizer
  • gusa afumata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine umpluta - Trecia di pan brioche ripiena:

Laptele  se incalzeste putin, Nu fierbinte !!!!

Adaugam faina intr-un bol si  facem o gaura in mijloc unde adaugam sarea si zaharul.

In alt recipient cu laptele caldut punem drojdia pana se dizolva si apoi o aruncam in gaura din faina. Incepem sa framantam si apoi adaugam si celelalte ingrediente pt aluat si framantam circa 20 min. Trebuie sa ne iasa un aluat lucios si ff  elastic.

Il lasam la loc   calduta pana creste  frumos. 

Apoi il impartim in doua  si intindem foi dreptunghiulare si umplem aceste foi cu cascaval ras, kaizerul taiat foarte fin, si  gusa la fel. 

Le rulam spre exterior si inchidem  capetele si apoi  facem si cealalta foaie la fel.

Impletim  cele doua foite rulate in  doua.

In tava unsa cu ulei adaugam painita si o mai lasam la crescut pt 30 min,

O ungem cu galbenusul  batut spuma si apoi dam la cuptor preincalzit pana ce se rumeneste.

 

TIPS-URI

1

Daca aluatul vi se pare moale , mai adaugam faina, daca e tare mai adaugam lapte.

2

Nu pot sa va zic timpul deoarece nu am stat cu ochii pe cuptor :))))

3

Painita se poate umple cu orice aveti in casa :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine umpluta - Trecia di pan brioche ripiena" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]