Painea mea cu ceapa

de cccris in Piine, 15 Mar 2010 | 4619 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa/ lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar brut
  • 1 lingura ulei
  • 400 gr faina de cozonac
  • 100 gr faina de secara
  • 1 pachet drojdie
  • 2 cepe
  • putina boia dulce
  • 1 lingurita ulei pt prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painea mea cu ceapa:

Se prajeste putin ceapa in ulei, se adauga putina apa si boia. Se lasa pe foc pina se inmoaie, adaugind apa sa nu se arda. La final trebuie sa se evapore apa.



Se pun ingredientele pt paine la framintat pina obtinem o coca buna de intins. Daca e necesar adaugam in plus faina sau apa, sa nu fie nici prea tare, nici prea moale.



Se intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina, se pune ceapa peste tot.



Se ruleaza , se aseaza in forma si se lasa la crescut cel putin 30 min.



Se pune painea in cuptorul incins la 180grade si se scoate cind e rumenita.



Se lasa la racit cel putin o ora.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painea mea cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

ieri la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine alba glazurata in vasul roman