Painea mea cu ceapa

de cccris in Piine, 15 Mar 2010 | 4499 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa/ lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar brut
  • 1 lingura ulei
  • 400 gr faina de cozonac
  • 100 gr faina de secara
  • 1 pachet drojdie
  • 2 cepe
  • putina boia dulce
  • 1 lingurita ulei pt prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painea mea cu ceapa:

Se prajeste putin ceapa in ulei, se adauga putina apa si boia. Se lasa pe foc pina se inmoaie, adaugind apa sa nu se arda. La final trebuie sa se evapore apa.



Se pun ingredientele pt paine la framintat pina obtinem o coca buna de intins. Daca e necesar adaugam in plus faina sau apa, sa nu fie nici prea tare, nici prea moale.



Se intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina, se pune ceapa peste tot.



Se ruleaza , se aseaza in forma si se lasa la crescut cel putin 30 min.



Se pune painea in cuptorul incins la 180grade si se scoate cind e rumenita.



Se lasa la racit cel putin o ora.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painea mea cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

cccris 1

16.03.2010, 12:02

Data viitoare o sa pun si eu. Suna bine

burdulea56 1

16.03.2010, 21:29

Si eu fac asa cum face Nadina. Oricum e buna.

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 11:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painica Iepuras