Precis stiti ca eu cu aluatul de paine nu prea ma impac. Eh,uite ca am reusit sa-mi bag si eu mainile intr-un aluat. Parca imi facea cu ochiul si era elastic ... a fost o placere prima experienta, dar nu o sa o repet cu toate aluaturile,cele mai multe sunt alunecoase si se lipesc de degete.
Acuma sa va spun cat de buna e aceasta paine,putin dulce,aromata si moale, a avut un succes imens!
Si v-am spus ca se si fac rapid?
Se pune intr-un bol drojdia,zaharul,laptele si apa.
Acum adaugam faina,untul topit,ceapa verde,sarea si usturoiul pudra.
Se framanta sau se amesteca bine si se formeaza 9 chifle ca pentru hotdog sau orice forma doriti voi.
Se pun in tava,se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa sa creasca pana se dubleaza,cam 20-30 de minute.
Se pune tava in cuptorul preincalzit si se coc painicile cam 12-15 minute sau pana cand incep sa se rumeneasca usor pe deasupra. Eu cred ca ar fi trebuit sa le mai las putin pe ale mele.
Se lasa sa se raceasca.
Noi le-am mancat asa,nu am mai asteptat sa le ungem cu nimic,ca prea bune au fost.