Painici Laugenbrot

de Angelina_Elena in Piine, 14 Iun 2013 | 6106 vizualizari

 

Reteta apartine Laurei Adamache, dar cele care mi-au facut pofta au fost Ancuta, Timea, Buni si Gaby! Sunt foarte, foarte bune si aspectuoase!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 270 ml apa calduta
  • 1 cubulet de drojdie proaspata (25 g)
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare

In plus:

  • 2 l apa
  • 12 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 4 lingurite apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

Intr-un vas punem faina, facem o gropita in mijloc si punem drojdia amestecata cu zaharul si putina apa calduta.

Adaugam sarea, uleiul si adaugam treptat restul de apa calduta si incepem sa fremantam cu mana pana obtinem un aluat elastic, nelipicios. 

Acoperim vasul cu un prosop si lasam la dospit pentru 40 de minute.

Dupa ce aluatul a dospit formam cu mainile unse cu putin ulei, 12 bilute, aproximativ egale.

Punem apa la fiert intr-o oala si adaugam sarea si bicarbonatul.

Cand incepe apa sa fiarba punem cate 6 painici si le lasam in apa aproximativ 30 secunde.

Le scoatem cu o paleta direct in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam asa si cu celelalte 6 painici.

Crestam painicile cu un cutit bine ascutit si dam tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20-25 minute, pana se rumenesc frumos.

Scoatem painicile din cuptor, le asezam pe o planseta si le lasam acoperite cu prosop pana se racesc. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Optional se pot presara peste painici sare de mare sau seminte (mac, susan).

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum se face Painea cu faina integrala