Painite cu ceapa si branza

de xana in Aperitive / Garnituri, 29 Aug 2013 | 4480 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 250 gr faina
  • 4 gr drojdie uscata
  • 100 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare

Pentru umplutura:

  • o ceapa medie
  • branza rasa(eu am avut un amestec de vreo 3 feluri, cca 150 gr)
  • masline
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painite cu ceapa si branza:

Am amestecat apa cu drojdia si 2 linguri din cantitatea de faina si le-am lasat sa se odihneasca 10 minute pana a format la suprafata bule de aer.

Intr-un castron am pus restul de faina si sarea, apoi am turnat in mijloc amestecul de drojdie si am amestecat cu o lingura. Am pus apoi uleiul si am framantat cu mana timp de 5 minute. Am lasat castronul acoperit cu un prosop ud la loc caldut ferit de curent timp de 45 de minute, pana aluatul si-a dublat volumul.

Intre timp am pregatit ceapa pentru umplutura: am taiat-o fasii subtiri si am calit-o in ulei de masline cu sare si piper pana s-a inmuiat bine dar fara sa se rumeneasca(in jur de 15 min la foc domol).

Cand aluatul a crescut, am intins o foaie dreptunghiulara(mai mult sau mai putin) si am presurat ceapa, apoi branza rasa si maslinele taiate bucatele mici. Am rulat foaia apoi am taiat-o in 10 bucatele pe care le-am asezat intr-o tava unsa cu ulei.

Le-am dat la cuptor timp de o ora aproximativ, la 180ºC.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painite cu ceapa si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bruschete cu rosii cherry