Palanețe (cocoradă) cu branza

de Sidy in Piine, 30 Mar 2012 | 20151 vizualizari

 

Am fost zilele trecute la tara in judetul Bistrita.
Mai jos vedeti ce minunănăţii se coceau pe vatra cuptorului de cărămidă. Stiti ce sunt acestea ???
Palanețe (cocoradă) cu branza. Adica : palanét, palanéte, s.n. (reg.) turtă din aluat, umplută cu brânză, urdă sau magiun.
Facute in cuptorul de la tara si mancate calde....o nebunieeeeeeeeeeeeee.......!!!!

 

INGREDIENTE

-pentru blat

  • 1,5 kg faina alba
  • 750 ml lapte
  • 40 g drojdie
  • 2 oua
  • sare

-pentru umplutura

  • 1,250 g branza telemea de oi
  • 6 oua
  • 1 ceapa
  • 1 legatura marar verde
  • sare

-pentru uns

  • 1-2 oua
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palanețe (cocoradă) cu branza:

Framantam bine ingredientele pentru pentru aluat , dupa ce am inmuiat drojdia cu putin lapte.Framantam cam 20 de minute apoi lasam la dospit in loc cald cam o ora.

Dupa ce a dospit impartim aluatul in 5-6 parti egale pe care le facem mingiute.

Branza o sfarmam adaugam ouale, ceapa tocata marunt sau data prin presa, mararul tocat marunt si sarea.Amestecam pina se omogenizeaza compozitia.

Umplem palanetele cu branza multa( o impartim in cate mingiute avem)apoi impaturam asa cum se vede in imaginile de mai jos.

Le intindem putin cu sucitorul sa aiba o forma patrata.

Batem bine ouale si ungem palanetele deasupra.

In cuptorul bine incins punem fiecare palanet cu ajutorul paletei si lasam cam 15 minute sa se coaca.

Le scoatem cu grija, le portionam si se pot manca asa simple calde sau cu o cana de lapte de la tara pus la prins.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Palanețe (cocoradă) cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (15)

diaconta 1

30.03.2012, 21:35

a adus o colega si tare mi-au placut

deyutzky 1

31.03.2012, 12:40

nu cred ca am mancat pana acum dar arata excelent!

cocolina 1

18.04.2012, 17:11

Imi plac foarte mult si cu varza sunt bune mai ales pe vatra si la noi in ardeal se fac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bagheta frantuzeasca