Pandispan cu mac, piersici si struguri negri

de Valclaudia in Prajituri, 6 Aug 2014 | 4389 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 7 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 5 linguri apa minerala
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 50 gr.seminte de mac
  • 2 piersici mari si coapte
  • 1 ciorchine strugure negru
  • cca 2 linguri de gris
  • zahar pudra si pudra de scortisoara pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu mac, piersici si struguri negri:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le batem spuma cu praful de sare.

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana-si dubleaza volumul.

Adaugam semintele de mac si praful de copt stins intr-o lingura suc de lamaie.

In amestecul obtinut adaugam pe rand cele 5 linguri apa minerala, apoi incorporam faina si spuma de albusuri, amestecand usor, de jos in sus, avand grija ca spuma sa nu se lase.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Ungem o tava cu ulei,o tapetam cu faina, adaugam amestecul obtinut, presaram gris pe toata suprafata blatului,apoi aszam din loc in loc felii de piersica si boabe de strugure.

Dam tava la copt, cca 30-35 minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem prajitura din cuptor, o lasam la racorit, apoi o pudram cu zahar pudra si scortisoara.

Dupa ce s-a racit complet, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu mac, piersici si struguri negri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si glazura de ciocolata