Pandispan insiropat cu glazura de cacao

de Giana in Prajituri, 3 Mai 2014 | 17995 vizualizari

 

Un pandispan dulce, aromat si foarte pufos.

 

INGREDIENTE

Pandispan:

  • 3 oua
  • 1 cana cu zahar (250 g)
  • 1/2 cana cu ulei
  • 1/2 cana cu lapte
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 cana cu faina
  • nuci, alune si migdale macinate
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de portocale sau vanilie

Glazura:

  • 1/2 cana cu zahar
  • 1/2 cana cu apa
  • 3 linguri cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan insiropat cu glazura de cacao:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul peste albus si se mixeaza pana se topeste zaharul.

Se amesteca galbenusurile cu ulei si lapte, dupa care se adauga faina in ploaie si praf de copt.

La sfarsit se amesteca usor cele doua compozitii in care se adauga zahar vanilat, esenta si nuci, alune, migdale macinate.

Compozitia de pandispan se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incins la 180`C. Pandispanul se coace in aproximativ 30-40 minute, este gata cand trece testul cu scobitoarea.

Pentru glazura, se amesteca apa si zaharul intr-o cratita pusa pe foc. Cand zaharul este topit si siropul clocoteste se adauga cacao in ploaie si se amesteca energic pentru a nu ramane cocoloase. Dupa 1 minut se opreste focul.

Cand pandispanul este copt, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Blatul se va lasa putin pentru ca este foarte moale si aerat. Dupa ce s-a racit pandispanul se taie in patratele si se insiropeaza pe toata suprafata cu glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan insiropat cu glazura de cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Giana 1

05.05.2014, 17:46

Este cel mai pufos si afanat chec pe care l-am incercat pana acum.

lucy2002 1

08.05.2014, 16:15

Buna reteta !
O sa incerc si eu

Giana 1

08.05.2014, 16:34

Lucy, ai grija la cantitatea de zahar pt ca este foarte dulce. Noua ne place asa.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure