Panna cotta cu sirop de caramel

de deyutzky in Dulciuri, 10 Iul 2012 | 5845 vizualizari

 

E prima data cand fac acest desert si cred ca am sa-l fac mai des pt ca e tare bun...inspiratia a fost Miha, cu unele modificari...poftiti la desert!!

 

INGREDIENTE

  • 225 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 gr gelatina
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Sirop:
  • 4-5 linguri zahar
  • 100 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu sirop de caramel:

Laptele impreuna cu frisca se pun intr-o craticioara la foc mic. Inainte sa inceapa sa fiarba, adaugam zaharul si esenta de rom si dam deoparte. Adaugam gelatina (pe care am hidratat-o in 100 ml apa), amestecam bine si lasam la racit. Punem compozitia in forme de silicon si dam la rece pt cateva ore.

Pregatim siropul: intr-un ibric punem zaharul, iar cand s-a topit tot adaugam cu grija apa si amestecam incontinuu pana ce se formeaza siropul. Dupa ce scoatem de la frigider, se orneaza cu siropul caramel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu sirop de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 38 %
239.99 lei
149.99 lei

COMENTARII (29)

victorrya 1

11.07.2012, 17:38

super!!!!!!!!!

deyutzky 1

11.07.2012, 18:34

victoryya iti multumesc

Toamna07 1

11.07.2012, 22:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panna Cotta cu jeleu de kiwi